NOGOMET

Radovac prijetio navijaču Sarajeva pa poručio: Kajem se, u afektu sam napisao neozbiljne riječi!

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine u centru skandala

A. M.

23.8.2015


Samir Radovac, odskora kapiten Fudbalskog kluba Sarajevo i mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine u centru je skandala. Tokom subotnje utakmice 5. kola Premijer lige BiH između Čelika i Sarajeva (1:1), prilikom prekida utakmice koji su izazvali gostujući navijači, veznjak bordo kluba prišao je pristalicama ekipe s Koševa te ih zamolio da se smire kako bi se utakmica nastavila.

Zanimljivo, Radovcu je u maju ove godine upravo od navijača Sarajeva uručena nagrada “Ismir Pintol”, koja se dodjeluje najborbenijem nogometašu u jednoj sezoni. Sam igrač Sarajeva je u šoku te je za “Avaz” poručio:

- Na utakmici protiv Čelika nosio sam kapitensku traku i bila mi je obaveza da prilikom dešavanja na tribini priđem i pokušam smiriti situaciju, gdje smo najnormalnije komunicirali, a jedan navijač me je provocirao i prijetio mi. Poslije se razgovor prenio i putem mog privatnog profila na Facebooku i moram istaknuti da su sve riječi sa moje strane, izgovorene i napisane vruće glave, u afektu i izvinjavam se ovim putem tom čovjeku na neugodnostima i mojim riječima, koje nisu ozbiljne – kazao je Radovac.

Mladi reprezentativac kaže da je pogođen rezultatskom krizom te da se kaje zbog svega što se dogodilo.

- Kako ja, tako svi u ekipi, nezadovoljni smo rezultatima na početku sezone i borimo se i trudimo da opravdamo očekivanja. Svjestan sam štete koju sam ovim potezom nanio klubu, sebi, svojoj porodici i našim navijačima. Iskreno se kajem zbog toga – zaključio je Radovac.