KOŠARKA

FENOMENALNA ATMOSFERA U SARAJEVU Seniori čestitali kadetima na osvajanju Eurobasketa!

Promoviran pehar namijenjen prvaku Evrope u košarci

Autor:A. Vr.

18.8.2015

Pehar namijenjen prvaku Evrope u košarci promoviran je danas u Sarajevu. Glavni grad Bosne i Hercegovine jedna je od stanica na turneji pehara kroz 24 zemlje, čije će reprezentacije biti učesnice na Eurobasketu koji se održava u septembru.

Posjetioci imaju priliku da se slikaju s peharom, zabave se u interaktivnim zonama i osvoje nagrade. Promociju pehara uveličali su seniorski reprezentativci, te kadetski košarkaški rerezentativci BiH koji su se sinoć vratili iz Litvanije s naslovom evropskog prvaka u konkurenciji igrača do 16 godina.

Brojni građani i građanke Sarajeva prilazili su evropskim šampionima kako bi im čestitali na veličanstvenom uspjehu. 

Mladi košarkaši su bili raspoloženi za razgovor o Eurobasketu, kao i za fotografisanje. Pridružili su im se i seniori koji su došli da im čestitaju na sjajnom uspjehu.

Mnogi od njih iskoristili su priliku da se fotografišu sa mladim reprezentativcima. Kadetima košarkaške reprezentacije sinoć je ispred Vječne vatre u Sarajevu bio upriličen doček kojem je prisustvovalo 50 hiljada navijača.

Ovo je bila prilika i za zvanični ispraćaj bh. seniorske reprezentacije na Eurobasket.

''Kadeti su nam jučer donijeli jedah pehar, a sad je u Sarajevo stigao i drugi. Obećavam da ćemo jednog dana osvojiti i ovaj pehar kao što su to kadeti već uradili'', rekao je ovom prilikom direktor reprezentativnih košarkaških selekcija BiH Igor Stojanović.

Košarkaši BiH na evropskom prvenstvu, koje počinje 5. septembra i održava se u četiri zemlje, nastupit će u grupi sa selekcijama Poljske, Rusije, Francuske, Finske i Islanda. Utakmice u ovoj grupi igraju se u Montpellieru