REGION

Supruga Tomislava Salopeka: Želim vjerovati da je moj muž još uvijek živ

Još uvijek nema službene potvrde

(Al. Ti.)

13.8.2015

"Želim vjerovati i nadam se da je moj Tomislav još uvijek živ. Nada umire posljednja", kazala je u srijedu za agenciju AFP supruga Tomislava Salopeka, Nataša, za kojeg ISIL tvrdi da ga je pogubio.

Objavljena je fotografija koja bi to trebala dokazati, ali službene potvrde da je na njima oteti hrvatski državljanin nema. To je istaknuo i premijer Zoran Milanović koji se jučer poslijepodne obratio naciji i izjavio: ' Ne možemo sa stopostotnom sigurnošću potvrditi vijest o usmrćivanju Tomislava Salopeka, ne znam hoćemo li to moći i narednih dana, no ono što smo vidjeli ne izgleda dobro, izgleda užasno'.

tomislav-i-natasa-1

Tomislav Salopek i supruga Nataša

Tomislavovi najbliži kao i stanovnici njegovog rodnog Vrpolja ne žele vjerovati u najgori scenarij dok ne stigne službena potvrda. Njegov otac, Zlatko Salopek, koji je nakon objave videa uputio javni apel teroristima da ne ubiju njegovog sina, kazao je nakon objave vijesti o Tomislavovoj smrti:

"Svako bi htio imati takvo dijete. Moj je sin uvijek bio miran, smiren, vrijedan".

Tomislav je u Egipat otišao raditi kao topograf za francusku firmu, a otet je 22. jula na putu do posla. Izvučen je iz automobila usred Kaira.

Otac ga opisuje kao vedrog i druželjubivog, a svi navode i da je bio veliki nogometni fan, navijač zagrebačkog Dinama.

"Sa sobom bi u inozemstvo često nosio dresove Dinama ili hrvatske reprezentacije i poklanjao bi ih svojim novim prijateljima. Oni bi se slikali u tim dresovima.
Bio je jako ponosan na svoju zemlju', kazao je Zlatko Salopek za AFP.

Pripadnici ISIL-a su pokraj fotografije objavili poruku kako su hrvatskog taoca ubili zbog sudjelovanja njegove zemlje u ratu protiv ISIL-a.