REGION

Milanović o Salopeku: Nećemo prestati tražiti i kopati dok god postoji tračak nade

Hrvatski premijer obratio se javnosti na vanrednoj konferenciji za novinare

Autor:(D. K.)

12.8.2015

Hvratski premijer Zoran Milanović izjavio je danas na vanrednoj konferenciji za novinare da ne može sa stopostotnom sigurnošću potvrditi da je istinita vijest o ubistvu Tomislava Salopeka u Kairu, ali da se boji da se to ipak desilo.

- Moramo prekinuti tišinu, neko to mora napraviti. Moja dužnost je da Hrvatskoj javnosti kažemo da nas ono što vidimo užasava. Ne možemo sa stopostotnom sigurnošću potvrditi da je to istina, a ne znam ni hoćemo li moći. Ali, ono što vidimo izgleda grozno. Pozivam ljude da tim prizorima ne izlažu djecu, da se od toga suzdrže - kazao je Milanović.

- U saradnji smo s onima s kojima smo sve vrijeme u kontaktu, a to su agencije, službe nam prijateljskih država, nećemo prestati tražiti, kopati do zadnjeg trenutka dok god postoji tračak nade - poručio je hrvatski premijer.

- Bojim se da se dogodilo po prvi puta hrvatskom građninu ono što se nažalost događa građanima drugih državama - rekao je i dodao da se ljudi nalaze u nepredvidivim situacijama i da se događaju ovakve užasne stvari, prenosi Dnevnik.hr.

- To je sve što imam reći, to je neko morao reći - zaključio je Milanović.

Podsjećamo, takozvana Islamska država obznanila je danas da je pogubila hrvatskog državljanina Tomislava Salopeka koji je otet 22. jula u Egiptu.

Rok koji je podružnica Islamske države na Sinaju postavila za ispunjavanje njenih zahtjeva istekao je u prošli petak, a kako Salopek nije bio ubijen odmah, cijela se Hrvatska nadala da će uspjeti pregovori ili potraga za njime. Međutim, očito da nisu, a na Twitteru su se pojavile i fotografije ubijenog taoca, za koje još nije moguće potvrditi da su autentične.