REGION

LIJEPE I SMRTONOSNE Žene na čelu podzemlja u Srbiji

Mogle bi ugroziti reputaciju "muškim kolegama"

(Al. Ti.)

12.8.2015

U Srbiji, kada je u pitanju kriminal, dominantnu ulogu i dalje imaju muškarci, no, piše neewsweek.rs, nekoliko žena moglo bi im ugroziti reputaciju.

Maja Adrovac, Aleksandra Ulemek i Bojana Bajrušević su lijepe i pametne, ali prije svega opasne žene.

Skoro sve 'kume srpske mafije' bile su udane za šefove podzemlja, a neke se nisu zadovoljile sporednim ulogama. Poslije smrti svojih partnera preuzimale su njihove poslove.

Maja Adrovac, osumnjičena za pokušaj ubistva biznismena Milana Beka, tokom saslušanja je poručila da je u zatvoru mogu držati 40 godina, ali da neće ništa reći. Njen DNK pronađen je na čahuri, a kako bi izvšila 'zadatak' kući je navodno ostavila bebu od pet mjeseci. Njena veza s kriminalnim miljeom je i suprug Ivan kojeg su povezivali s Lukom Bojovićem i bandom 'Pink Panther'.

Kada je u pitanju Aleksandra Ivanović, nju je čak i njen muž Milorad Ulemek Legija, koji je osuđen na kaznu zatvora od 40 godina, nazivao šeficom. I njen bivši suprug bio je 'žestoki momak' Nebojša Đorđević Šuco.

Bojana Bajrušević, udovica Vladimira KovačevIća Trefa, bila je optužena da je kao organizator kriminalne grupe u razdoblju od 1996. do 2001. godine krijumčarenjem cigareta zaradila više od 50 miliona maraka.

A prema riječima psihologa Aleksandra Jankovića ženama je najveći afrodizijak moć koju sa sobom nose muškarci iz podzemlja.

"U medijima je stvorena slika da su mafijaški bosovi maltene vitezovi bez straha i mane, spremni na sve. Mladim i nezrelim djevojkama to izgleda kao oličenje pravog muškarca pa često nehotice postaju dio kriminalne scenografije. Htjele ili ne, neke su bile uvučene u te priče i dobivale su mnogo vrijednih informacija, dok su se neke od njih htjele dokazati partnerima", objasnio je.