KOŠARKA

MLADI ZMAJEVI ISPUSTILI POBJEDU Kadeti BiH poraženi od Crne Gore, novi double-double Muse

Treće kolo grupe F, drugog kruga Evropskog prvenstva u Litvaniji

D. K.

10.8.2015

Kadetski reprezentativci Bosne i Hercegovine poraženi su večeras u Kaunasu od selekcije Crne Gore, u okviru trećeg kola drugog kruga Evropskog prvenstva. Konačan rezultat bio je 77:73 za crnogorske kadete.

Mladi bh. Zmajevi na poluvremenu su imali minimalnu prednost od dva poena (43:41). Na kraju treće četvrtine bilo je čak 13 poena viška (67:54). No, znatan pad u igri zadesio ih je u posljednjoj dionici igre koju su izgubili sa čak 17 poena razlike (6:23). To ih je na kraju i koštalo, te su poraženi sa četiri poena razlike (73:77).

Novu sjajnu partiju pružio je Džanan Musa, koji je zabilježio novi double-double učinak. Utakmicu je završio kao najbolji strijelac sa 22 poena, 11 skokova, te šest asistencija.

U redovima bh. tima istakli su se i Sikiraš sa 15, Čerkezović sa 14, te Čampara sa 12 poena.

Kod gostiju najefikasniji je bio Slavković sa 15, a Milošević je dodao 13.

Na tabeli grupe F prva je Finska sa tri pobjede iz isto toliko utakmica. Crna Gora i Francuska su druga, odnosno treća sa omjerom 2:1. BiH i Srbija nalaze se na četvrtom, odnosno petom mjestu sa po jednom pobjedom i dva poraza. Zadnja, odnosno šesta na tabeli sa tri poraza je Hrvatska.

Narednu utakmicu mladi bh. Zmajevi igraju sutra protiv Francuske.