SPORT

FENOMENALNI AMEL TUKA STIGAO U BiH Doček za šampiona na sarajevskom aerodromu

Trenutno najbrži atletičar svijeta na 800 metara

D. K.

5.8.2015

Najbolji bosanskohercegovački atletičar i rekorder Amel Tuka, koji je zadivio atletski svijet pobjedama na mitinzima u Monte Carlu i švicarskoj Bellinzoni, doputovao je danas u našu zemlju. Na sarajevskom aerodromu dočekala ga je rodbina, prijatelji, predstavnici Olimpijskog komiteta BiH, ali i brojni građani koju su sjajnom bh. atletičaru htjeli poželjeti dobrodošlicu u našu zemlju nakon sjajnih rezultata koje je ostvario na atletskim stazama.

Osim u Sarajevu, Tuka će svečano biti dočekan i na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici i u glavnoj gradskoj ulici u Kaknju, sa početkom u 21.30 sati.

Podsjetimo, Tuka je trenutno najbrži atletičar svijeta na 800 metara. On je za svega četiri dana uspio ostvariti odlične rezultate i zlato na takmičenjima u Monacu i švicarskoj Bellinzoni.

Također, prvi je bh. takmičar koji je nastupio na Dijamantskoj ligi, gdje je, ostvarivši rezultat 1:42:51, oduševio sve ljubitelje atletike. Tada je fenomenalni Tuka ostvari 10. rezultat svih vremena u atletskom svijetu, oborio lični, ali i rekord BiH.