BIH

Sarajevska pivara obilježava Međunarodni dan piva

Građani mogu besplatno posjetiti jedini muzej pivarsta u BiH

Redakcija

5.8.2015

Povodom Međunarodnog dana piva, koji se ove godine obilježava 7. augusta, Sarajevska pivara d.d.  građanima  će omogućiti besplatne posjete jedinom muzeju pivarstva u BiH.

- U Sarajevskoj pivari smo od početka godine napravili brojne izmjene, među kojima su i vraćanje starog, dobrog okusa i kvaliteta, te uvođenje potpuno novog dizajna. Reakcije konzumenata su izvrsne, a najviše nas raduju izuzetno pozitivne reakcije na kvalitet Sarajevskog. Bilježimo stalni rast proizvodnje i prodaje, pa se i na ovaj način želimo zahvaliti našim konzumentima za podršku i lojalnost - istakla je PR direktorica Sarajevske pivare d.d.  Melisa Sefer-Liçin.

proizvodnja

Sarajevska pivara je najstarije industrijsko postrojenje u BiH i pivarsku tradiciju njeguje još od 1864. godine. Posvećenost i ljubav prema pivu te poštivanje tradicionalnih, starih načina kuhanja piva, omogućili su da kvalitet Sarajevskog traje desetljećima, a dokaz su i  mnogobrojna svjetska priznanja i nagrade.

Sarajevska pivara će Međunarodni dan piva obilježiti i tako što će građanima darovati prigodne poklone u centru Sarajeva. 

sarajevska-pivara-muzej

Građani muzej Sarajevske pivare mogu besplatno posjetiti u petak, 7.  augusta od 10 do 18 sati. Muzej se nalazi u kompleksu Sarajevske pivare, Franjevačka 15.