OSTALI SPORTOVI

Reprezentacija Specijalne olimpijade BiH stigla u Tuzlu

Jedna zlatna, sedam srebrnih i tri bronzane medalje

Autor:(Am.K.)

4.8.2015

Takmičari BiH koji su učestvovali na Ljetnim olimpijskim igrama Specijalne olimpijade u Los Angelesu, vratili su se danas u BiH.

Reprezentativci BiH dočekani su u Tuzli, a iz Los Angelesa donijeli su 11 medalja - jednu zlatnu, sedam srebrenih i tri bronzane.

Irmela Peranović iz Tuzle, koja je osvojila srebrenu medalju u plivanju u disciplini 50 metara slobodno, izrazila je zadovoljstvo učešćem na Specijalnoj olimpijadi.

- Bilo je jako lijepo, plivala sam sa zadovoljstvom, nije bilo teško - izjavila je Peranović.

Istakla je da joj je drago što je u BiH donijela ovu medalju.

Trenerica Kluba specijalnih sportova Tuzla Nermina Mujić navela je da se Irmela Peranović takmičila u dvije discipline - 50 m slobodno u kojoj je osvojila drugo mjesto, te na 25 m prsno gdje je bila četvrta.

- Medalja je medalja u bilo kojem sportu, specijalna olimpijada pokušava objasniti svijetu da je ona pokazatelj onoga što osobe s invaliditetom zaslužuju - ocijenila je Kada Delić, izvršna direktorica Specijalne olimpijade BiH te dodala da se ovi rezultati moraju ugraditi u historiju bh. sporta.

Dobitnik zlatne medalje u plivanju na 25 m prsno Adnan Pribišić izjavio je da se "konačno trud i rad isplatio".

Osim Peranović, srebrene medalje u plivanju osvojili su još Miro Vasić u disciplini 25 metara slobodno i Zorica Mitrović u disciplini 25 metara slobodno.

Srebrene medalje osvojili su i atletičari Vedrana Nović, Admir Ašćerić i Almin Bjelica u utrkama na 200 metara te stonoteniserka Irma Juhić.

Bronzu su osvojili plivač Miro Vasić u disciplini 50 metara slobodno, atletičar Admir Ašćerić u utrci na 400 metara i Irma Juhić u stonom tenisu.