SARAJEVO

Općina Stari Grad izdvojila 10.000 KM za rekonstrukciju vrtića "Pčelica"

Nakon sanacije krova

J. Be.

4.8.2015

Za nastavak radova na rekonstrukciji vrtića “Pčelica”, na Kovačima, Općina Stari Grad izdvojila je 10.000 KM. Sporazum o sufinansiranju radova potpisali su danas načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i v.d. direktora JU"Djeca Sarajeva" Jasmina Čongo.

Načelnik Hadžibajrić je podsjetio da ovo nije prva donacija vrtiću "Pčelica" i da je Općina Stari Grad prošle godine izdvojila 20.000 KM za sufinansiranje sanacije krova. 

- Kada smo izdvojili sredstva za rekonstrukciju krova, obećao sam da ćemo pokušati osigurati još sredstava, iako vrtići nisu u nadležnosti lokalne zajednice. Evo, danas smo tu da to i potpišemo. Ova sredstva će biti utrošena na sanaciju gornjeg sprata vrtića i zaista se trudimo koliko god možemo da naša djeca imaju što bolje uslove smještaja - kazao je Hadžibajrić.

Direktorica Čongo je pojasnila da vrtić "Pčelica" pohađa oko 60-oro djece u dvije odgojne grupe. Sam vrtić bio je u vrlo lošem stanju i neuslovan za korištenje, no nakon sanacije krovne konstrukcije prošle godine, sada je rad u njemu olakšan. 

 

- Ovim sredstvima radit će se sanacija grijanja, podova, molerski radovi i sve što se bude moglo uraditi na gornjem spratu. Plan nam je da otvorimo mogućnost za prijem još dvije odgojne grupe, uzrasta od šest mjeseci do tri godine - pojasnila je Čongo.

Čongo se zahvalila načelniku Hadžibajriću, ali i načelnicima drugih općina koji su podržali rad JU"Djeca Sarajeva" i prepoznali da je ulaganje u djecu najbolja investicija.