VIJESTI

TOMISLAVGRAD Samohranoj majci Marici Gudelj uručeni ključevi nove kuće

Nakon više mjeseci prikupljanja sredstava

Al. K.

4.8.2015

U Vedašiću, selu nedaleko od Tomislavgrada, jučer je bilo svečano. Naime, nakon više mjeseci prikupljanja sredstava, te samo četiri mjeseca izgradnje, konačno  je na korištenje predana potpuno nova kuća porodici Gudelj - samohranoj majci Marici i njenoj djeci.

urucenje-kljuceva-marici-gudelj

Foto: Tomislaycity (Ispred nove kuće porodice Gudelj)

Izgradnju kuće je pokrenula i provela Duhovno-humanitarno udruženje "Kap ljubavi" iz Tomislavgrada, predvođeno fra Jozom Radošem Đokom, koji je i blagoslovio potpuno novu i namještenu kuću, te uručio ključeve kuće,  prilagođene Maričinima potrebama, budući da boluje od multiple skleroze.

stigla-i-torta-za-maricu-i-djecu

Foto: Tomislavcity (Stigla i torta za Maricu)

Kuća je izgrađena zahvaljujući donacijama dobrih ljudi i pojedinih institucija, među kojima i općine Tomislavgrad, čiji je načelnik Ivan Vukadin sa predstavnicima kantonalne vlasti,  Uprave za branitelje i braniteljskih udruženja prisustvovao uručenju ključeva Marici, čiji je muž Dragan bio branitelj i koji je od teške bolesti preminuo prije nekoliko godina.

samohranoj-majci-marici-gudelj-uruceni-kljucevi-nove-kuce

Foto: Tomislavcity (Uručenje ključeva samohranoj majci Gudelj)

Dirnut ovom teškom životnom pričom i lošim stambenim prilikama u kojima je ova porodica živjela sve do danas, fra Đoka je u jesen prošle godine pokrenuo akciju rješavanja stambenog pitanja, a u aprilu ove godine  je počela izgradnja i, bez obzira na brojne probleme s kojima se susreo, uspio u svojoj namjeri, navodi se u informaciji općine Tomislavgrad koja je zahvalna, kao i Marica Gudelj s djecom, svima koji su na bilo koji način pripomogli izgradnju i opremanje njihovog novog doma u selu Vadašić, lociranom na prilazima Šuici iz pravca Livna i Tomislavgrada.