GLOBUS

HAMBURG Broj povrijeđena od eksplozije u stolariji se povećao na 38

Nije poznat uzrok incidenta

Srna

4.8.2015


12:50 Broj povrijeđenih od eksplozije u stolariji smještenoj u bivšem bunkeru u Hamburgu,povećan je sa 21 na 38, saopštio je portparol vatrogasne službe u ovom lučkom gradu na sjeveru Njemačke.

U prvim jutarnjim satima iz do sada nepoznatih razloga izbio je požar u stolariji smještenoj u nekadašnjem bunkeru, visokom oko 25 metara, precizirao je portparol, a prenosi agencija DPA.

10:59 Najmanje 21 lice povrijeđeno je od eksplozije u stolariji smještenoj u bivšem bunkeru u Hamburgu, javili su njemački mediji.

Nepoznat je uzrok eksplozije u zgradi građenoj u Drugom svjetskom ratu.Mediji javljaju  da je do eksplozije došlo prilikom gašenja požara i da su među povrijeđenim i šestorica vatrogasaca, koji su zadobili teže povrede. Više od 60 ljudi je evakuisano.

feuer-und-explosion-verletzte-in-altem-bunker-in-hamburg-articlewide

Foto: Newsfisher (Eksplozija u stolariji u Hamburgu)

- To se zaista može posmatrati kao eksplozija. Udarni talas  bio je preko 20 metara, čak do druge strane ulice. Mnogi automobili su oštećeni - rekao je portparol vatrogasne službe za Radio Hamburg.

Mediji javljaju da još nije jasno da li je do eksplozije došlo na spratu, gdje je bilo skladišteno 100 tona eteričnih ulja.