BIH

ZENICA U toku Javni poziv za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba

Prijave najkasnije do 24. augusta

Autor:D. Pa.

4.8.2015

U toku je Javni poziv za podnošenje prijava za pomoć u stambenom zbrinjavanju u okviru  Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja ( RSP-BiH) za sve raseljene osobe koje borave na području grada Zenica, a čije kuće i stanovi još nisu obnovljeni. Sredstva za izgradnju 62 stana osigurana su iz kontribucije donatora, a koordinator projekta je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, dok je implementator Federalno Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

Pomoć podrazumijeva izgradnju stambenih jedinica u skladu sa propisanim standardima kroz izgradnju zgrada po modelu neprofitnog socijalnog stanovanja, u cilju integracije u mjestu raseljenja.

Javni poziv je objavljen na oglasnoj ploči Gradske uprave Zenica i web stranici Grada i ostaje otvoren do 24. augusta tekuće godine.

- Potrebni obrasci za prijavu na Javni poziv mogu se preuzeti na Info pultu Gradske uprave kao i web stranici Grada – pojasnili su iz Službe za društvene djelatnosti, socijalnu zaštitu, raseljena lica i izbjeglice.