CRNA HRONIKA

U Zenici izvršene tri teške krađe

U protekla 24 sata

Autor:D. Pa.

4.8.2015

U zeničkom naselju Srpska mahala izvršeno je krivično djelo teška krađa u prodavnicu poljoprivredne opreme „ITC“, iz koje je tom prilikom otuđena određena količina bušilica i brusilica. Brzom intervencijom službenika uniformisane policije, u ulici Travnička cesta, pronađeno je vozilo sa otuđenim predmetima, dok su se lica udaljila u nepoznatom pravcu. Službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su na licu mjesta izvršili uviđaj.

U ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića potom je izvršeno krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke „VW-Golf V“, registarskih oznaka 09-ZNPV, vlasništvo T.D. iz Zenice. Uviđaj je izvršen od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Zatim je u ulici Mokušnice izvršeno krivično djelo teška krađa u prostorije nevladine organizacije „Input“, iz kojih su tom prilikom otuđene dvije mini kamere od videonadzora i dva laptopa. Uviđaj je izvršen od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.