REGION

POPLAVE U MAKEDONIJI Poginulo četvoro djece, najmanje 30 povrijeđenih, pojedina naselja odsječena od svijeta!

Vlada zakazala vanrednu sjednicu za danas

(Dž. Č.)

4.8.2015

10:15 Tačan broj poginulih i povrijeđenih u nevremenu koje je zahvatilo područje Tetova bit će utvrđen tokom dana, saopštila je policija u ovom mjestu.

U sinoćnjem nevremenu koje je zahvatilo Tetovo i Pološki region poginulo je najmanje pet lica, a 11 je povrijeđeno, navode iz policije, dok mediji javljaju da je najmanje 30 povrijeđeno.

Policija navodi da je u bujici poginulo jedno muško dijete iz naselja Golema Rečica, a da su u klizištu u selu Šipkovica stradala četiri lica, među kojima je jedna četrnaestogodišnja djevojčica.

Tetovo i okolinu juče je u popodnevnim časovima zahvatilo jako nevrijeme koje je za kratko vrijeme izazvalo haos u saobraćaju i veliku materijalnu štetu.

Izlila se i rijeka Pena, koja prolazi pored Tetova, pa je za veoma kratak period grad bio preplavljen bujicom i blatom. Vjetar je po gradu lomio i čupao drveće.

Pojedina mjesta, posebno selo Šipkovica, odsječeni su od svijeta. U raščišćavanju, osim mehanizacije iz Tetova, učestvuje vojska i Direkcija za spasavanje.

07:19 Najmanje pet osoba, među kojima četvoro djece, poginulo je u snažnom nevremenu koje je jučer pogodilo oblast Tetova, na sjeverozapadu Makedonije, prenosi Tanjug.

Kako je javila makedonska agencija MINA, u poplavi je nastradalo dijete od 10 godina, a u tetovsku bolnicu je dovezeno beživotno tijelo 13-godišnje djevojčice, najvjerovatnije iz sela Šipkovica.

Prema nepotvrđenim informacijama, u Šipkovici je stradalo dvoje djece, uzrasta četiri i pet godina, a život je izgubio i jedan 80-godišnji muškarac dok se vraćao iz seoske džamije.

Put do Šipkovice je zatvoren zbog odrona koji je blokirao put, a selo je ostalo i bez struje.

U Tetovu su, poslije nevremena, praćenog snažnim vjetrom i gradom, poplavljene ulice i kuće. Makedonska vlada će danas održati vanrednu sjednicu zbog poplava.