OSTALI SPORTOVI

Reprezentacija Katara nemoćna protiv zeničke škole rukometa "Čelik Junior"

Odigrana utakmica u okviru desetodnevnih priprema u BiH

Autor:D. Pa.

3.8.2015

Rukometna reprezentacija Katara nalazi se u Bosni i Hercegovini na desetodnevnim pripremama, a sklopu kojih je odigrala i nekolicinu prijateljskih susreta sa, prema mišljenju Nacionalnog saveza Katara, najboljim i najperspektivnijim timovima iz Bosne i Hercegovine.

Među tim sportskom kolektivima našla se i zenička škola rukometa "Čelik Junior", a koja je uspjela na samom kraju priprema reprezentaciji Katara pokvariti svu "slast", te ih kući poslala sa porazom. 

Povodom utakmice protiv Rukometne reprezentacije Katara, a koja se igrala u KSC Bugojno, govorili su i iz rukovodstva škole rukometa "Čelik Junior", ali i Nacionalnog saveza Katara. Zeničani su skrenuli pažnju da se uz rad, red i disciplinu može doći do željenog uspjeha.

- Škola rukometa Čelik Junior već duže vrijeme važi za jedan od najbolje organizovanih kolektiva na prostoru EX YU. Naši dječaci svakodnevno rade, kako individualno, tako i kolektivno, a napredak je svakako uočljiv što se vidjelo i u susretu protiv jedne moćne zemlje kao što je Katar. Naši su momci susret otvorili vrlo dobro, a na poluvrijeme otišli sa dva gola više u odnosu na Katar. U drugom dijelu susreta, uz dosta opušteniju igru, rezultat je desetak minuta pred kraj susreta glasio 15:8. Priliku da se dokažu dobili su i mlađi dječaci 2000. i 2001. godište koji su također zadovoljili, te pokazali da naša škola nema razloga za brigu o nasljeđivanju selekcije U18. Vrlo je važno da je jedna tako moćna zemlja protiv škole rukometa "Čelik Junior" bila nemoćna. Konačan rezultat je glasio 18:17 u našu korist  - kazali su iz Čelik Juniora.

Iz stručnog štaba Katara bili su kratki, te čestitali Zeničanima na zasluženoj pobjedi.

Za školu rukometa "Čelik Junior" protiv Katara igrali su Hodžić Harun, Grabus Edhem, Malkoč Sanel, Brekl Mateo, Jurić Danijel (2), Panjević Adis, Botić Marko, Muslić Benjamin (2), Osmanbegović Bakir (3), Ajanović Muhamed (6), Jašarević Kemal, Bešić Edin, Pašalić Adi (2), Kobilica Ekrem (2), Čivljak Elvis (1) i Bećiragić Kenan.

Vrlo važna pobjeda ostvarena je uz stručno vodstvo bivših rukometnih asova grada Čelika i to Zeljko Vladimir, Šaranović Adnan-Džemil, Dedić Dženan i Gušić Nermin.