OSTALI SPORTOVI

Cijela BiH dočekuje sportskog velikana Amela Tuku!

Doček prvobitno na Trgu u Zenici, a navečer u Kaknju

D. PAŠALIĆ

3.8.2015

Bosna i Hercegovina će u srijedu dočekati najbržeg atletičara svijeta na 800 m, Amela Tuku, kada će biti upriličena okupljanja na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici i glavnoj gradskoj ulici u Kaknju sa početkom u 21.30. Naime, kako za sada saznaje "Avazov" portal u Kakanj će doći veliki broj bosanskohercegovačke javnost, kako bi dočekali ovog sportskog velikana.

Podsjetimo, Amel Tuka trenutno je najbrži atletičar svijeta na 800 metara, a za svega četiri dana uspio je ostvariti odlične rezultate i zlato na takmičenjima u Monaku i Švicarskoj. Valja istaći i to kako je kao prvi bh. takmičar koji je nastupio na Dijamantskoj ligi, gdje je ostvarivši rezultat 1:42:51 oduševio sve ljubitelje atletike. Tada je fenomenalni Tuka ostvari 10. rezultat svih vremena u atletskom svijetu, oborio lični ali i rekord Bosne i Hercegovine.

Sve navedeno bilo je odličan povod da se Tuka na dostojanstven način dočeka u centru Kaknja, ali ni Atletski klub Zenica čiji je član također nije sjedio skrštenih ruku. Tako Organizacioni odbor za doček Amela Tuke i AK Zenica poduzimaju brojne aktivnosti na definisanju svih detalja koji su u vezi sa održavanjem i realizacijom njegovog svečanog dočeka.

- Doček je planiran za srijedu, 5. augusta, na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici, gdje je u okviru manifestacije planiran odgovarajući zabavni program uz prisustvo brojnih zvanica, gostiju i građana - potvrđeno je za "Avazov" portal od strane Odbora.

"Avazov" portal saznaje kako će i najuži prijatelji i kolege iz Atletskog kluba dočekati Tuku na aerodromu, a potom će svi zajedno krenuti prvo za Zenicu a zatim u Kakanj. Osim toga, zvijezda bh. atletske scene također ne vlada detaljima oko pomenutih dočeka, ističući kako i on o svemu čita putem medija.