CRNA HRONIKA

TREBINJE Uhapšena još jedna osoba povezana sa ubistvom Marka Đerića

Prema nezvaničnim saznanjima radi se o 29-godišnjem Daki Pikula

P.M.

3.8.2015

U Trebinju je uhapšeno još jedno lice u vezi ubistva Marka Đerića.

Kako je danas na vanrednoj konferenciji za medije u Centru javne bezbjednosti Trebinje saopćio načelnik CJB Trebinje, tokom istrage ubistva Marka Đerića saslušana su 102 lica, 18 lica je privedeno, od toga jedno iz Fedreacije BiH, pretreseno je 17 lokacija, pod toga jedna u FBiH, te je pretreseno šest vozila, a protiv tri osobe podnesen je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu teško ubistvo.

- Na osnovu saznanja i informacija do kojih smo došli zajedno sa pripadnici sektora kriminalističke policije i policije Trebinje zajedno sa timom MUP-a RS dana 01.08 takođe smo OK Trebinje podnijeli dopunu  izvještaja protiv lice inicijala D.P. -  rekao je Laketa, dodavši da u cilju istrage ne može iznijeti više detalja, ali da se i dalje preduzimaju operativno taktičke radnje kako bi se došlo do svih lica koja su neposredno ili posredno učestvovali u ovom ubistvu. 

Načelnik Laketa je potvrdio da je lice M.R. koje je uhapšeno prije nekoliko dana od ranije poznato policiji, dok D.P. do sada nije bio poznat policiji.

Iz informacija do kojih smo došli u OK Trebinje za lice D.P. zatražen je jednomjesečni pritvor. Prema nezvaničnim saznanjima, radi se o 29-godišnjem Daki Pikula iz Trebinja.

Saznajemo, predmet Đerić preuzelo je Specijalno tužilaštvo Republike Srpske.

Podsjećamo, jednomjesečni pritvor ranije je određen Radovanu Andriću, pa produžen za još dva mjeseca, kao i jednomjesečni pritvor Miljanu Ratkoviću.