CRNA HRONIKA

Zeničanin smrtno stradao usljed aktiviranja eksplozivne naprave

Nesreća u skloništu ispod Gradske kafane

D. Pa.

3.8.2015

16:20 U Zenici je danas smrtno stradao 23-godišnjak, uslijed aktiviranja eksplozivne naprave u skloništu ispod Gradske kafane.

- Dežurni kantonalni tužilac završio je uviđajne radnje, nakon kojih je potvrđen identitet stradalog Zeničanina. Smrt je nastupila aktiviranjem eksplozivne naprave - kazala je za "Avazov" portal Aldina Ahmić, portparolka MUP-a ZDK. 

U kući stradalog 23-godišnjaka vlada ogromna tuga, a jecaji roditelja odjekuju u neposrednoj blizini porodične kuće u Nemili kod Zenice gdje je bio i nastanjen. 

- Mogu samo kazati kako je bio dobar momak, aktivista Crvenog križa. Uvijek je bio tu za bilo kakvu vrstu pomoći, a tokom majskih poplava bio je aktivan u Nemili i okolnim selima. Dakle, svoj život je žrtvovao kako bi spasio druge, ovo što se danas dogodilo šokiralo je sve nas - kazao je za "Avazov" portal rođak stradalog Zeničanina.

Ističe kako nije imao porodičnih niti drugih problema, te da još uvijek ne može prihvatiti da ga više nema.

14:55 U Zenici je danas smrtno stradao 23-godišnjak, uslijed aktiviranja eksplozivne naprave u skloništu ispod Gradske kafane.

Kako je za "Avazov" portal potvrdila portparolka Kantonalnog tužilaštva ZDK, Mirna Poljac, aktiviranjem eksplozivne naprave smrtno je stradao H.S. iz Zenice.

- Dežurni tužilac izašao je na mjesto događaja i vrši uviđaj, nakon čega će biti poznate okolnosti koje su dovele do ovog slučaja - dodaje Poljac.

Portparolka MUP-a ZDK, Aldina Ahmić, kazala je za "Avazov" portal kako još uvijek nije utvrđeno da li je riječ o samoubistvu ili nesretnom događaju.