BIH

DUŠKO IVANOVIĆ Odlučni smo da se borimo za što bolji plasman

Košarkaška reprezentacija danas putuje u Sloveniju

E. J.

3.8.2015

Seniorska košarkaška reprezentacija BiH danas putuje u Sloveniju na drugi dio priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo. U toj zemlji naša reprezentacija 5. i 6. avgusta odigrat će dvije kontrolne utakmcie protiv selekcije Gruzije.

Selektor Duško Ivanović na put vodi 15 igrača, dok su u Sarajevu ostali playmaker Adi Zahiragić i krilni centar Stefan Glogovac.

Zahiragić je pojačao konkurenciju na treninzima do dolaska novog naturaliziranog igrala Alexa Renfroea, dok će Glogovac ostati i trenirati individualno u Sarajevu, te će se ekipi priključiti po povratku iz Slovenije.

- Veoma sam zadovoljan motivacijom i radom igrača. Činjenica je da bismo smo u kompletnom sastavu bili mnogo jači i da bi naše krajnje limite bilo veoma teško nazrijeti. Sada se ti limiti naziru, no mi smo i dalje odlučni da se borimo za što bolji plasman na Eurobasketu -  rekao je Ivanović, te je čestitao bh. kadetima i juniorima na sjajnim uspjesima na međunarodnoj sceni.

Podsjetmo, kadetska selekcija osvojila je prvo mjesto na Evorpskom olimpijskom festivalu mladih u Tbilsiju, dok su juniori zauzeli fantastično četvrto mjesto u na EP-u u Grčkoj.

Novi sponzor

Košarkaški savez BiH od danas je jači za još jednog sponzora, a to je Poliklinika "Atrijum“ iz Sarajeva sa kojom je sklopljen ugovor o saradnji i koja će voditi brigu o zdravlju, ne samo seniorskih, nego i mlađih selekcija.

32

Đugum: Zadovoljan saradnjom sa KS BiH (Foto: M. Kadrić)

U ime Poliklinike, vlasnik Mirsad Đugum čestitao je našim mlađim selekcijama na sjajnim uspjesima, te je izrazio zadovoljstvo saradnjom sa ovako uspješnim igračima.