SPORT

ITALIJAN POVISIO TON Fognini verbalno napao Nadala!

Španac odugovlačio sa servisima

Autor:(D. K.)

3.8.2015

Rafael Nadal odavno nije doživio da mu neko u lice kaže da odugovlači sa servisima, a način na koji je to u finalu ATP turnira u Hamburgu uradio Italijan Fabio Fognini dugo će pamtiti, iako je na kraju Španac osvojio 47. titulu na šljaci, pobjedom od 7:5, 7:5.

U jednom trenutku, kada je Fognini, inače 32. na najnovijoj rang listi najboljih tenisera svijeta, napravio break za vodstvo od 5:4, Italijan je prišao Nadalu i "isprozivao" ga.

- Opet si odugovlačio sa servisima. Šta hoćeš time da postigneš? Jednom sam ti to već rekao, a ti nastavljaš. Stalno to radiš! - povišenim tonom govorio je Fognini, a kada mu je Nadal uzvratio, dodao je:

"Ne ze******j, stalno to radiš! Stalno!".

Nadal mu je pokazao prstom u stilu "na terenu ćemo vidjeti ko je ko" i - tada je uslijedio preokret, prenio je Blic.

Italijanov break je neutralisan već u sljedećem gemu, u kojem je Fognini na svoje servise imao i dvije set lopte, a to je bio početak njegovog kraja, jer je poslije 5:5 Nadal dobio i naredna dva gema.

Španac je do titule došao i pored toga što je u prvom setu izgubio dva svoja servis gema, a u drugom tri, jer je u svakoj od dionica napravio po break više od suparnika.