NOGOMET

ŽELJEZNIČARU 650.000 EURA Džeko u Romi do kraja sedmice

Na "Grbavici" se raduju transferu Džeke

(A.U.)

3.8.2015

13:15 Pisanja medija o prelasku Džeke prenosi i zvanična stranica Manchester Cityja. 

screenshot-2

11:15 Italijanska Gazzetta navodi da, prema novim informacijama, Džeko bi u Romu trebao preći za 15 miliona eura plus bonusi. Prema pisanju tog medija, Džeko još samo treba riješiti detalje oko sponzorskih ugovora sa Manchester Cityjem, nakon čega bi transfer trebao biti i zvaničan. Također, navode da bi u "Vučicu" trebao doći i lijevi bek PSG-a Lucas Digne. 

Edin Džeko trebao bi se sutra zaputiti u Englesku gdje će ostati najmanje jedan dan, nakon čega bi odlazi u Rim kako bi se pridružio Romi.

Naš napadač bi u Italiju trebao otići za 18 miliona eura plus pet miliona bonusa, što je cifra ispod koje Manchester City nije htio ići, piše goal.com.

Od ovog novca, Željezničar će, kao Džekin prvi klub, dobiti 650.000 eura, što je znatna cifra za bh. fudbal.

Navodno, Pellegrini nije želio pustiti Džeku jer je Jovetić otišao u Inter, te od klasičnih napadača sada imaju samo Aguera i Bonyja.

Prema ocjeni mnogih fudbalskih stručnjaka, Romi je trebao napadač poput Džeke koji ima predatorski instinkt. Prošle sezone pokušali su sa dovođenjem Seydou Doumbije iz CSKA za nešto više od 14 miliona eura, ali taj potez se pokazao pogrešnim. 

Također, igranje sa Miralemom Pjanićem zasigurno bi pomoglo Džeki, te bi se naš napadač mogao brže navići i na stil igre, ali i život u Italiji.