OSTALI SPORTOVI

SP BESKUĆNIKA BiH će igrati sa Litvanijom, Mađarskom, SAD, Švedskom i Norveškom

Žrijebanje obavljeno jučer u Amsterdamu

Autor:H. ČALIĆ

3.8.2015

U Amsterdamu je sinoć, prije utakmice holandskog Kupa između Ajdhovena i Geningena, obavljeno žrijebanje za Svjetsko malonogometno prvenstvo beskućnika koje je na rasporedu od 12. do 19. septembra u tom gradu. Učestvovat će 48 muških i 16 ženskih reprezentacija beskućnika svijeta.

BiH, koja je na dva prvenstva bila šesta (Meksiko i Poljska), te prošle godine viceprvak svijeta, se nalazi u Grupi C sa selekcijama Litvanije, Mađarske, SAD, Švedske, Norveške. U drugi krug idu tri najbolje reprezentacije beskućnika, a selektor Elmedin Škrebo kaže da će se bh. hakleri sigurno plasirati dalje. 

besic-i-skrebo

Inače, malonogometna reprezentacija beskućnika BiH formirana je prije četiri godine u HO "Međunarodni forum solidarnosti-Emmaus" u Doboj Istoku. Do sada je postigla sjajne rezultat, a najveću podršku ima upravo od ovog udruženja. Također, reprezentaciju je podržao i reprezentativac BiH Muhamed Bešić koji je i ambasador Emmausa, te je prošle godine donirao 5.000 eura kako bi se platile avionske karte za daleki Čile.