BIH

UČESTVOVALI TAKMIČARI IZ BiH I SVIJETA Uspješno realizovan 4. tuning show "Getaway in Zenica"

Oko 70 takmičara sa 150 automobila stiglo u Zenicu

D. PAŠALIĆ

2.8.2015

Grad Zenica danas je bila domaćin nesvakidašnjeg sportskog događaja tuning show "Getaway in Zenica", a kojeg četvrtu godinu organizuje zenički Auto klub "Ze-tuning". Za ovim događajem vladalo je ogromno interesovanje kako javnosti, tako i učesnika koji su došli ne samo iz BiH i regije, nego i iz zemalja svijeta.

- Došlo je dosta stranaca koji su samo zbog ovog događaja stigli danas ovdje u Zenicu, a riječ je o učesnicima iz Švicarske i Austrije što je uistinu potvrda da ovaj događaj organizujemo na zavidnom nivou. Danas imamo najmanje 70 takmičara, a na sportskim terenima Kamberovića polja ovdje u Zenici možete vidjeti oko 150 automobila koji su došli da se takmiče u raznim kategorijama - kazao je u ime organizatora za "Avazov" portal Adi Krgo.

Brojna javnost koja je došla uživati u ovom događaju koji se događa jednom godišnje mogla je uživati u gledanju raznih vrsta takmičenja, ekskluzivnih automobila poput old-timera i raznih džipova. 

- Zadovoljni smo cjelokupnim događajem, vrijeme nas je poslužilo i već sutra počinjemo razmišljati o narednom tunig šou koji će baš kao i svaki naredni pomjeriti granice događaja ovog tipa kojeg grad Zenice uistinu treba i zaslužuje - zaključio je u ime  Auto kluba "Ze-tuning" Amel Bešo.

Valja istaći kako se ovaj događaj organizuje pod motom "Ne brže od života", te ima za cilj da pokaže kako se ipak može uživati u ovom "sportu", bez ugrožavanja vlastitog ali i tuđih života.