BIH

VITEZ Klanjana dženaza bivšem kapitenu NK Travnik Elvedinu Varupi

Prisustvovalo više od dvije hiljade ljudi

S. P.

2.8.2015

Više od dvije hiljade ljudi danas je u Vitezu na mjesnom mezarju Grbavica prisustvovalo dženazi iznenada preminulom Elvedinu Varupi (39), bivšem kapitenu NK Travnik.

Varupa je bio jedan od najboljih igrača Premijer lige BiH od njenog postanka, u kojoj je proveo dvadeset uspješnih sezona.

Smrt ga je zatekla juče u porodičnoj kući u Vitezu, što je izazvalo šok i nevjericu ljubitelja nogometa širom BiH i Evrope.

dzenaza-varupa7

Tako su se danas između ostalih na dženazi našli predstavnici Nogometnih saveza BiH, FBiH, SBK i ZE-DO kantona, predsjednik NK Travnik Nihad dr. Selimović, Salem Prolić, Abdulah Ibraković, premijer vlade SBK Tahir Lendo, načelnik općine Travnik Admir Hadžiemrić,  klubova Travnik, Sarajevo, Čelik, Željezničar, Čelik, FK Vitez, NK Vitez, Metalleghe BSI, Lašva, Vlašić, Iskra, Radnik, Novi Travnik, Busovača, Kiseljak, Bosanske Krajine, te mnogobrojni igrači, treneri, sudije, sportski radnici, navijačke skupine Gerila, Horde zla, Manijaci, te brojne komšije, rođaci i prijatelji. Ispred NK Travnik od Varupe se emotivnim govorom oprostio kapiten NK Travnik Feđa Dudić.

- Kada sam nakon Varupine karijere od njega preuzeo kapitensku traku nisam ni slutio koliku sam čast dobio. On je bio naš veliki kapiten i vođa, te neponovljiv igrač na terenima BiH. Ne mogu se oteti usitku da nas je prerano napustio i teško mi se pomiriti s tim. Od sada kad god budem igrao utakmice i na ruku stavljao kapitensku traku, uvijek ću se prvo sjetiti našeg jedinog kapitena Elvedina Varupe. Ovaj dres sa njegovim brojem poklanjam danas njegovom bratu Vejsilu uz obećanje da nikada nećemo zaboraviti našeg velikog kapitena - rekao je između ostalog Dudić.

dzenaza-varupa5

Društvene mreže od objave smrti Elvedina Varupe zatrpane su porukama navijača svih klubova Premijer lige BiH u kojima su izraženi poštovanje i respekt prema ovom jedisntvenom nogometašu. Jedna od najupečatljvijih poruka bila je od navijača Željezničara protiv kojeg je Varupa pružao najbolje partijer, a koja glasi: „Nismo ga voljeli zbog golova koje nam je davao, ali smo ga izuzetno poštovali i cijenili kao velikog sportistu".