REGION

Konjević: Naš glavni zadatak je hapšenje osumnjičenog za smrt policajca

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore odlučan

Autor:(D. K.)

2.8.2015

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Raško Konjević izjavio je da je ključni zadatak Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije Crne Gore ovih dana hapšenje srpskog državljanina Enisa Memića iz Brodareva, koji je 22. jula autobilom usmrtio saobraćajnog policajca Irfana Kujovića na putu Slijepač most-Tomaševo. On je to kazao danas nakon posjete porodici nastradalog policajca u Gubavču kod Bijelog Polja.

Konjević nije mogao da precizira za koje krivično djelo je Memić osumnjičen, upućujući novinare na Više tužilašto kojem je slučaj predat.

Naveo je da su ministri i direktori policija Srbije i BiH zamoljeni da sve svoje raspoložive resurse stave na raspolaganje kako bi "zajednički doprinijeli da to lice za kojim je raspisana potjernica što prije bude lišeno slobode i privedeno pravdi za počinjeni zločin".

Ministar Konjević kazao je da će Ministarstvo i Uprava policije pomoći porodici nastradalog kako bi bar donekle ublažili njihov gubitak.

- Porodici ćemo pomoći u rješavanju stambenog pitanja kao i stipendiranju djece, kada za to dođe vrijeme, kako bi bar donekle ublažili njihov neizmjerni gubitak i muku zbog zločina koji se desio - rekao je on, pišu Vijesti.me.

sa-mjesta-nesrece

Sa mjesta nesreće

O saradnji sa MUP-om Prijepolja Konjević je kazao da komunikacija postoji na dnevnom nivou, i da je ključna potraga za licem i automobilom.

- Mi smo putem operativnih saznanja došli do osnovane sumnje da je to lice vozilo auto, raspisali međunarodnu potjernicu i sada je stvar određenih procedura i operativnog rada ne samo crnogorske policije da dođemo do tog lica - rekao je Konjević.

On nije želio da komentariše spekulacije da se lice krije u Sarajevu.

Podsjećamo, crnogorska policija raspisala je međunarodnu potjernicu za 31. godišnjim srpskim državljaninom Enisom Memićem iz Prijepolja, zbog sumnje da je prošle srijede svojim automobilom udario i ubio saobraćajnog policajca iz Bijelog Polja Irfana Kujovića, na putu Slijepač most-Tomaševo.