BIH

ISPOVIJEST BOSANCA KOJI JE PREŽIVIO STRAVIČAN SUDAR Ne sjećam se u kojem trenutku nas je udario šleper!

Zbrinut na niškoj Klinici za ortopediju

(N. K.)

2.8.2015

Bosanskohercegovački državljani osamnaestogodišnji Neven Đukić i njegov tri godine stariji brat Nedeljko, teško su povrijeđeni u saobraćajnoj nesreći na naplatnoj rampi „Nais“ na auto-putu Beograd –Niš.

Oni su krenuli iz Austrije gdje žive, u Leskovac kod rođaka na svadbu.

– Krenuli smo jučer oko šest ujutro iz Melka u Donjoj Austriji na svadbu. Smjenjivali smo se za volanom, ko je vozio u trenutku nesreće ne znam, možda ja, možda brat. Posljednje čega se sjećam prije nego što sam se osvijestio u bolnici je naš polazak iz Austrije - priča Neven koji je s teškim povredama zbrinut na niškoj Klinici za ortopediju.


Saša Stojanović, zamjenik direktora ove zdravstvene ustanove kaže da Neven nije životno ugrožen.

– Pacijent ima prijelom lijeve natkoljenice i njegovo opšte stanje je stabilno. Nakon kompletne dijagnostike, bit će operisan – rekao je Stojanović.

Nevenov brat Nedeljko je u veoma teškom stanju. Kako je Telegrafu rečeno na niškoj Klinici za kardiovaskularnu i grudnu hirurgiju, on je zadobio višestruke povrede u vidu prijeloma kostiju nogu, serijske frakture rebara, a ima i povredu glave. U stanju je životne ugroženosti i priključen je na aparat za mehaničku ventilaciju.

Niška policija je saopštila da je do nesreće došlo kada je kamion „Reno“ austrijskih registarskih tablica iz još neutvrđenih razloga prešao na suprotnu kolovoznu traku i udario u „Audi“ također austrijskih tablica.

 Vezana vijest: ŠLEPER SMRSKAO AUDI NA NAPLATNOJ RAMPI Jedan muškarac poginuo, drugom se ljekari bore za život!