CRNA HRONIKA

STRAVIČNA NESREĆA KOD VLASENICE Jedna osoba poginula, tri teže i lakše povrijeđene

Sudarili se Golf i autobus

Autor:J. Be./Z. K.

2.8.2015

U saobraćajnoj nesreći koja se desila na magistralnom putu Zvornik - Vlasenica, između Milića i Vlasenice, jedna osoba je poginula, a tri teže i lakše povrijeđene. U nesreći su učestvovali Golf i autobus.

Nezvanično u nezgodi je poginuo Ć. M. (1971), a njegov sin Ć. M. (1995) je prebačen u UKC Tuzla, dok su supruga Ć. Š. (1972) i Ć. A. (1993) ostali u zvorničkoj bolnici, gdje su prvobitno svi primljeni nakon nezgode.

Kako samo nezvanično saznali, radi se o porodici iz Ćerimović iz Nove Kasabe, kod Milića.

mjesto-nezgode

- Primili smo četiri pacijenta oko 14.20 sati. Jedan pacijent je bio bez vitalnih znakova na prijemu, pokušaj reanimacije je bio bezuspješan. Dva pacijenta su smještena na hirurgiju, gdje je jedan sa potkoljeničnim prelomom lijevo i prijelomom karlice i u fazi je dijagnostike i stabilizacije, i radi se o ženi, a drugi, mlađi muškarac, nema teže tjelesne povrede i primljen je na odjeljenje intenzivne njege na posmatranje. Četvrti pacijent je u teškom stanju primljen, primarno je hirurški zbrinut i poslat za UKC Tuzla - rekao je Dragan Cvijanović, dežurni hirurg u Opštoj bolnici u Zvorniku.

Kako smo nezvanično saznali, porodica Ćerimović je bila u automobilu Golf koji je udario u autobus, a nezvanično smo saznali da je automobil tom prilikom, od siline udara, prepolovljen.