GLOBUS

POTVRĐENO Zakrilce pripada Boeingu 777, modelu kakav je bio i MH370

Očekuje se i analiza pronađene putne torbe

Autor:(J. Be.)

2.8.2015

Nema još službene potvrde da je riječ o MH370, ali postoji velika vjerojatnost. Kod Reuniona je u nedjelju pronađen i predmet za koji se vjeruje da su vrata aviona

Malezijske vlasti potvrdile su da je zakrilce pronađeno u srijedu kod otoka Reunion u Indijskom okeanu dio Boeinga 777, istog modela kakav je bio i avion na letu MH370 koji je nestao o martu 2014. godine. Još nema službene potvrde da je riječ o dijelu nestalog aviona, ali za to postoji velika vjerovatnost.

- Ono što znamo je da je za zakrilce službeno potvrđeno da je od Boeinga 777 - rekao je malezijski ministar prometa Liow Tiong Lai, javlja Reuters, prenosi 24sata.hr.

- Ovo su potvrdile francuske vlasti zajedno s proizvođačem aviona Boeingom, američkim Nacionalnim odborom za saobraćaj i malezijskim stručnim timom - dodao je ministar.

Zakrilce koje je uočio, dok je plutalo u moru, uočio Johnny Begue (46), u subotu ujutro stiglo je na analizu u Francusku. 

U nedjelju ujutro na obalama, južno od grada St. Denis na Reunionu, pronađen je još jedan predmet za koji se vjeruje da pripada Boeingu 777. Riječ je navodno o vratima aviona. 

Ranije pronađeni ostaci nalaze se u vojnoj bazi kod francuskog grada Toulousea, gdje se provodi analiza olupina. 

Očekuje se i analiza pronađene putne torbe, koja se nalazi u francuskom Istraživačkom institutu Nacionalne žandarmerije u Pointoiseu. Stručnjaci pokušavaju utvrditi ima li na prtljazi tragova DNK, kako bi ih usporedili s uzorcima prikupljenima od porodica stradalih, navodi NBC.