NOGOMET

Travnik i Sarajevo igraju u ponedeljak

Zbog iznenadne smrti Elvedina Varupe

S. P.

1.8.2015

Mada u prvom trenutku NSBiH nije dozvolio odgodu utakmice NK Travnik - FK Sarajevo na stadionu Pirota, zbog današnje iznenadne smrti dugogodišnjeg kapitena vezira Elvedina Varupe, na insistiranje oba kluba utakmica je odgođena za ponedjeljak u 17 sati. Sarajevo je odmah dalo pristanak što je potvrdio i sportski direktor Abdulah Ibraković.

- Cijeneći veliki gubitak i kako NK Travnik tako i nogometa u BiH, zbog smrti Elvedina Varupe, mi smo odmah dali pristanak da se ova utakmica odgodi kako bi klub mogao kvalitetno organizirati odlazak na dženazu. Ovom prilikom upućujemo iskrene izraze saučešća porodici Varupa i NK Travnik, rekao je Ibraković.

Kako je potvrdio predsjednik vezira Nihad Selimović u NK Travnik bili si riješeni na odgodu utakmice po cijenu gubitka bodova bez igre.

- Varupa je bio simbol tima sa Pirote i insistirali smo kod NSBiH da se utakmica odgodi, u protivnom mi bismo je odbili igrati. FK Sarajevo je postupilo korektno, a na kraju i NSBiH pa im se zahvaljujemo na razumijevanju. Klub je organizirao prijevoz na dženazu u Vitez, pa svi koji žele ići mogu doći pred Vatrogasni dom u 12,30 sati odakle kreće autobus, istakao je Selimović.