REGION

MISTERIOZNA PLAVUŠA Kažite sad jel‘ sam ja pucala u Beka

Osumnjičena za pokušaj atentata na biznismena

(N. K.)

1.8.2015

Misteriozna Maja Adrovac (31), koja je osumnjičena da je učestvovala u pokušaju atentata na biznismena Milana Beka, jučer je sprovedena iz Centralnog zatvora u Palatu pravde, kako bi prisustvovala saslušanju svjedoka. U pratnji policije i sudske straže Adrovac je šutke, pognute glave i s lisicama na rukama, ušla u kabinet tužioca. Djelovala je odsutno i zapušteno, sasvim suprotno od poslovne žene i majke kakvom su je opisivali poznanici.

Kako “Blic” saznaje, tokom saslušanja dvojice svjedoka, ona je uglavnom sjedila šutke i gledala u pod. Zamjenik tužioca ispitao je najprije svjedoka Milana M, baštovana porodice Karić koja živi u blizini Bekove kuće. Na pitanje tužioca da li poznaje ili da li je ikad vidio Maju Adrovac, svjedok je prema saznanjima odgovorio odrično. Na to pitanje nadovezala se i Maja koja je pitala svjedoka: “Kažite, da li sam ja pucala u Beka?”.

Svjedok je odgovorio da misli da je na Beka pucao muškarac, a da je to zaključio na osnovu građe i kratke muške frizure. Detaljnije nije mogao da opiše tog muškarca jer je u trenutku pucnjave napolju već bio mrak.

Sličan iskaz dao je i drugi svjedok, Boban M, jedan od vozača Milana Beka. On je također kazao da nikada nije vidio Maju Adrovac, ali ni osobu koja je pucala na Beka. Na ulicu je, kako je rekao, istrčao tek pošto je napadač pobjegao i da je tada bio skoncentrisan da pomogne svom kolegi da Beka smjeste u automobil, a potom odvezu u Urgentni centar.

Nakon saslušanja svjedoka, Maja Adrovac je ponovo šutke i u pratnji policije napustila zgradu tužilaštva, gdje će se već sredinom mjeseca sresti oči u oči i s Milanom Bekom. Kako saznajemo, tužilac će najprije ispitati Bekovog vozača koji je prisustvovao pucnjavi.

Bekov zastupnik advokat Zdenko Tomanović nije želio da otkriva detalje sa saslušanja zbog tajnosti istrage, a isti stav imao je i branilac osumnjičene Momčilo Minić.

Beko je pogođen s dva hica ispred svoje kuće u Ulici Andre Nikolića na Senjaku u Srbiji, u trenutku kada je izlazio iz automobila, u novembru prošle godine. Nakon višemjesečne istrage, policija je uz pomoć DNK tragova izolovanih na čahurama, identifikovala Maju Adrovac za koju se sumnja da je učestvovala u organizovanju ubistva.