SPORT

Muhamed Bikić promovirao „sportskivremeplov.ba“ u historijskom gradu

U sklopu 2. međunarodnih skokova sa vodopada u Jajcu

Redakcija

1.8.2015

Nakon Sarajeva (dva puta), Bugojna, Breze, Mostara, Zenice, Plava, Travnika, Visokog, Zavidovića, Kaknja, Odžaka, Ilijaša, Tuzle, Goražda i Vareša u Jajcu je održana 17. promocija knjige "sportskivremeplov.ba", autora dugogodišnjeg novinara Muhameda Bikića, sadašnjeg urednika i voditelja „As exkluziva“, koja upravo i govori o legendarnim i aktuelnim bh. sportistima.

Promotori knjige bili su legendarni mostarski skakač Emir Balić i nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacija BiH Vlatko Glavaš, a organizator ove promocije je JU Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca. Direktor ove Agencije Huso Hadžić bio je posebno oduševljen što se promocija ove knjige održava u sklopu 2. međunarodnih skokova s vodopada u Jajcu.

Upravo zbog skokova je bio jedan od promotora čuvena mostarska legenda Emir Balić koji po drugi put promovira Bikićevu knjigu i pozvao ga je ponovno u Mostar da predstavi i ovo drugo dopunjeno izdanje, koje je nastavilo s promocijama širom BiH. Kao i Balić, Vlatko Glavaš je ponovno promovirao „sportskivremeplov.ba“ , rekavši kako se na ovaj način najbolji promovira naš sport i naša država.

Autor nije krio zadovoljstvo što je upravo u ovom historijskom gradu imao čast predstaviti svoj rad i u svom emotivnom izlaganju, kao i u dosadašnjim promocijama, obećao je da će nastaviti s pisanjem i trećeg izdanja knjige, koja bi mogla ugledati svjetlo dana uoči EURO-a u Francuskoj.