REGION

PODGORICA Požari na više lokacija, uzrok ljudski faktor

U gašenju vatre pomaže i Direktorat za vanredne situacije MUP-a

Srna

1.8.2015

Na području Podgorice aktivni su požari na više lokacija, a u gašenju vatre pomaže i Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova.

- Trenutno su aktivni požari u Rogamima, selu Đurkovići i gornjim Rogamima, u predjelu oko crkve. Imamo aktivan požar u Fundini, selu Ledine, kao i u Komanima, brdo Ćafa - rekao je komandir Službe zaštite glavnog grada Andrija Čađenović.

20150801-123201

On je naveo da je u Komanima jedno vozilo sa tri vatrogasca.

- Požar je još dosta visoko u brdu, ne ugrožava kuće, ali oni tamo pokušavaju da odbiju vatru, da se ne spušta prema kućama - rekao je Čađenović.

Prema njegovim riječima, vatrogasci su u Rogamima raspoređeni na najkritičnijim lokacijama, da brane stambene objekte.

- Za gornje Rogame angažovali smo Direktorat za vanredne situacije da bi nam avioni pomogli, jer je tamo nepristupačan teren, pa računamo da će nam pomoć avijacije dobro doći da požare lokalizujemo i da ne budu ugroženi ni crkva, ni imanja, niti kuće u toj okolini - naveo je Čađenović.

20150801-123256

On je rekao da je juče bilo više od 30 požara, na raznim lokacijama, u Piperima, Rogamima, na Bioču, u Berima, Štekama, Kokotima, kao i na više lokacija u gradskoj opštini Tuzi. 

- Bilo je požara dosta u Zeti, tako da smo juče imali puno posla. Ne mogu da tvrdim stopostotno, ali najveći uzrok svih požara je ljudski faktor - rekao je Čađenović.