LIFESTYLE

Pacov primijećen u kabini aviona Air India

Avion vraćen u New Delhi

Fena

31.7.2015

Avion Air Indije koji je letio iz New Delhija za Milano morao je biti preusmjeren dva sata nakon polijetanja zbog sumnje na prisustvo pacova u kabini, rekao je u petak novinskoj agenciji AFP zvaničnik indijske kompanije.

Ovaj glodar, ljubitelj kablova i drugog materijala za grickanje, predstavlja opasnost na letu jer može oštetiti kablove.

- Avion AI 123 (od četvrtka) je morao biti vraćen u New Delhi zbog vjerovatnog prisustva pacova - rekao je ovaj zvaničnik želeći da ostane neimenovan.

- Prisustvo glodara nije potvrđeno, ali imajući na umu sigurnost putnika, avion je vraćen - nastavio je on.

Ovo nije prvi put da ovakav skandal pogodi državnu kompaniju, koja je u ozbiljnim finansijskim teškoćama. Sve vrste životinja često nađu put na kolicima s hranom na kojima se nalaze tacne s obrocima.

U maju, jedan domaći let je bio primoran na spuštanje nakon što je posada zapazila pacove na izlazima iz aviona. 

U junu, na socijalnim mrežama je kružila fotografija koja prikazuje glavu guštera kako izlazi iz male okrugle kifle na tacni prekrivene providnom folijom za pakovanje hrane. Kompanija je demantirala vijest o prisustvu guštera, jer se nije znalo da li je fotografija "autentična" i jer nijedan putnik nije podnio žalbu.

Air India se nedavno suočila s tehničkim problemima i drugim izvorima neprijatnosti vezanim za njihovo osoblje.

Nešto ranije u julu, dva zaposlenika kompanije su uhapšena zbog umiješanosti u operaciju trgovine ljudima na aerodromu u New Delhiju.

U aprilu, također se pričalo o njoj kada je došlo do tuče pilota i kopilota prije polijetanja aviona.