VIJESTI

INCIDENTI U PARLAMENTU Konflikt Gratza i Meleza, svađa Kaplana sa Bajramovićem i Šatorovićem

Policija je o svemu napravila zapisnik

A. DU. - A. NU.

31.7.2015

Prilikom odlaska na pauzu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali poslanik Dennis Gratz iz Naše stranke i predsjednik Sindikata metalaca FBiH Bajro Melez. Melez je zastupniku Gratzu koji ga je, kako kaže, gledao dok je trajalo glasanje o usvajanju dnevnog reda prišao pitajući ga zašto ga gleda. 

Gratz je Melezu odgovorio da ga ne gleda i ne prijeti prstom, na šta je Melez burno reagovao. 

- Cijelo vrijeme čovjek me je gledao. Prišao sam mu da vidim šta hoće od mene. Ne znam ko je, ne treba da me gleda - kazao je Melez, dok je izlazio iz sale. 

Da je došlo do verbalnog konflikta potvrdio je i Gratz, koji je okupljenim novinarima kazao "da ne zna ko je čovjek koji mu je prišao i počeo prijetiti".

- Nekoliko pojedinaca, ja ne znam odakle su oni, ne mora značiti da su iz Sindikata, stajali su sa strane i tražili moj pogled. Mahali su rukama, klimali glavom. Ja nisam osoba koja će na takvu vrstu pritisaka pristati. Vrlo otvoreno smo prije same sjednice Parlamenta najavili da jesmo postigli dogovor, objavili smo na svim stranicama, na svim socijalnim medijima. To je sve što mogu reći - kazao je Gratz. 

Policija je o svemu napravila zapisnik. Gratz je nakon incidenta dao izjavu inspektoru FUP-a Zoranu Čegaru.
 

gratz-i-cegar

Poslanik Gratz i inspektor Zoran Čegar

Također, ekipa "Avaza" u zgradi Parlamenta FBiH zabilježila je i incident između poslanika SDA Salmira Kaplana i čelnika Saveza samostalnih sindikata BiH Ismeta Bajramovića i Selvedina Šatorovića.

Navodno su dvojica čelnika SSSBiH žustro reagirala zbog Kaplanove provokacije. Međutim, nakon kratke preprike njih dvojica su se uputila ka Domu sindikata, dok je Kaplan ušao u zgradu Parlamenta.