BIH

JAJCE Sve spremno za Druge međunarodne skokove s vodopada

Sudjelovat će 32 skakača iz BiH, Srbije, Crne Gore, Slovenije i Kosova

Fena

31.7.2015

Sve je spremno za 2. međunarodne skokove s vodopada u Jajcu, na kojima će sudjelovati 32 skakača iz BiH, Srbije, Crne Gore, Slovenije i  Kosova, kazao je Huso Hadžić, direktor Agencije za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala Jajca koja je organizator ovog natjecanja.

- Što se tiče organizacijskog dijela sve smo završili i spremni smo za skokove. Pratimo vremensku prognozu i nadamo se da će kiša koja danas pada samo osvježiti cijeli ambijent, a da ćemo sutra imati odlične vremenske uvjete za natjecanje - kazao je Hadžić.

Istaknuo je kako se sutra očekuje veliki broj posjetitelja u Jajcu te je podsjetio kako je prošle godine skokove pratilo oko 5 000 ljudi, te veliki broj medija iz BiH i svijeta.

- Imam podatke iz turističkih agencija da su mnogi turisti pomjerili svoju posjetu kako bi sutra prisustvovali skokovima u Jajcu - kazao je Hadžić.

Naglasio je da je vodopad u Jajcu, visine oko 21 metra, svrstan među deset najljepših vodopada u svijetu, dok skokovi predstavaljaju jedinstvenu manifestaciju.

- Ne potcjenjujem nikoga, ali smatram da Jajce ima nešto što malo tko ima, pa možda čak ni Mostar koji ima dugu tradiciju. Jajce ima jedinstven ambijent, s vodopadom za ekstremne skokove u središtu grada, a o njegovoj vrijednosti svjedoči i zainteresiranost brojnih elitnih skakača iz Europe za naše natjecanje - ocijenio je Hadžić.

Revijalni program manifestacije u Jajcu počinje sutra u 14 sati, dok je natjecateljski dio zakazan za 16 sati, a predsjednik žirija će biti popularni mostarski skakač Emir Balić.

Osim za tri najuspješnija skakača, pehar će biti dodijeljen i za najbolji revijalni skok, a ove godine bit će uručen i pehar prijelaznog karaktera kojeg će pobjednik čuvati do sljedećih skokova, kada će ga predati novom pobjedniku.

Generalni pokrovitelj Drugih međunarodnih skokova s vodopada u Jajcu je općina Jajce, predvođena načelnikom Edinom Hozanom.