GLOBUS

POTVRĐENO Pronađena olupina u Indijskom okeanu je ostatak malezijskog aviona

Dijelovi pronađeni na ostrvu Reunion

Autor:Srna

31.7.2015

Dio broja na ostacima aviona pronađenih na ostrvu Reunion u Indijskom okeanu potvrđuje da je to predmet sa aviona tipa "Boing 777", rekao je danas zamjenik malezijskog ministra za saobraćaj Abdul Aziz Kapravi.

- Na osnovu dijela broja, potvrđeno je da je to letjelica `Boing 777`. Tu informaciju dobio sam od `Malezija erlajnza - rekao je Kapravi francuskoj novinskoj agenciji Frans pres.

Australijske vlasti, koje su učestvovale u potrazi za nestalim avionom "Malezija erlajnza", ranije su saopštile da su "sve više uvjerene" da su ostaci pronađeni na ostrvu dijelovi nestale letjelice.

screenshot-2

Foto: Agencije (Ostaci pronađeni na otoku Reunion)

Premijer Malezije Nadžib Razak rekao je ranije da je ostatak olupine, za koji se vjeruje da je dio krila, poslat u francuski grad Tuluz na dalje ispitivanje.

Juče je pronađen i dio putničkog kofera nedaleko od ostataka krila za koje se vjeruje da je dio aviona kompanije "Malezija erlajns" koji je nestao u martu prošle godine na letu "MH370".

Avion kompanije "Malezije erlajnz", koji je u martu 2014. godine nestao sa radarskih ekrana sa 239 putnika i članova posade, jedini je "Boing 777" nestao iznad Indijskog okeana.