BIH

TUZLA Završena blokada baze Javnog gradskog i prigradskog saobraćaja, penzioneri najavili novo okupljanje za ponedjeljak

Zbog 100 postotnog povećenja cijena javnog i prigradskog saobraćaja

M. Ah.

31.7.2015

14:00 U međuvremenu jedan od službenika mimo Javnog i gradskog saobraćaja Tuzla se pobunio jer iz njegove firme vozači ne mogu da idu za svojim poslom, je penzionerima kazao da idu na kapiju GIPS-a, a ne tu da ometaju sve ostale u saobraćaju.

penzioneri-nova-1122

- Vidite ovdje nasrću i na jadne penzionere pred policijom. Ova baza je na kraju grada i daleko od očiju javnosti. Iz tog razloga mi sada idemo svojim kućama i najavljujemo ponovo proteste i blokiranje raskrsnice na Brčanskoj Malti za ponedjeljak u 11 sati - kazala je Ajka Palavrić, penzionerka iz Tuzle.

Da ne bi došlo do većih ekcesa, penzioneri su se razišli kućama.

12:57 Penzioneri su blokirali izlaz iz baze Javnog gradskog i prigradskog saobraćaja. Kažu da žale da i menadžment Javnog gradskog i prigradskog saobraćaja se  muči kao oni i da vide kako to izgleda i da žele da ih ometaju u radu kao što oni njih ometaju da žive.

tuzla-11

12:22 Penzioneri su odblokirali raskrsnicu na Brčanskoj Malti i uputili se prema bazi Javnog gradskog i prigradskog saobraćaja.

11: 07 Penzioneri Tuzlanskog kantona samoincijativno su blokirali jedan dio raskrsnice na Brčanskoj Malti u Tuzli.

Razlog tome jeste 100 postotno povećenja cijena javnog i prigradskog saobraćaja (GIPS Tuzla).

Penzioneri neće da se maknu jer kažu jedva su plaćali 22 KM za mjesečnu kartu za prijevoz, a sada to iznosi 43 KM, što je dupli iznos.