CRNA HRONIKA

Odgođeno ročište na kojem se Tahirović trebao izjasniti za ubistvo Raščića

Kantonalni sud Sarajevo

Autor:M. M.

31.7.2015

U Kantonalnom sudu u Sarajevu jutros je odgođeno ročište na kojem se Izudin Tahirović (26) iz Sarajeva trebao izjasniti o krivici za ubistvo Mirze Raščića (26) koje se dogodilo 16. aprila na stadionu Grbavica.

Ročište je odgođeno jer se nije pojavio branilac optuženog advokat Izet Baždarević.

tahirovic-izjasnjenje-2

Iako je Tahirović izrazio želju da se izjasni i bez prisustva advokata, sudija Husein Delalić, uz obrazloženje da bi se to bilo suprotno Zakonu o krivičnom postupku, to nije dozvolio te je zakazao novo ročište.

tahirovic-izjasnjenje-3

Podsjećamo, optužnica koju je protiv Tahirovića podiglo sarajevsko Kantonalno tužilaštvo tereti ga da je 16. aprila u 19.10 sati ušao u prostorije Udruženja navijača FK Željezničar, znajući, zbog sukoba koji se neposredno prije dogodio, da se Raščić nalazi u prostorijama Udruženja, te iz neposredne blizine ispalio prema njemu četiri hica iz vatrenog oružja.

Jedno zrno pogodilo je Mirzu Raščića u predjelu stražnje desne strane grudnog koša, u predjelu lopatice, usljed čega je zadobio teške tjelesne povrede, opasne po život, od kojih je istog dana u 19.35 sati preminuo u prostorijama KUM-a UKCS-a.