KOŠARKA

Pismo podrške mladom i uspješnom košarkašu Edinu Atiću

Općinski odbor SBB-a Donji Vakuf

Autor:N.R

31.7.2015

Općinski odbor Saveza za bolju budućnost D.Vakuf upučuje pismo podrške našem mladom i uspješnom sugrađaninu Edinu Atiću, talentovanom bh.košarkašu, a sada članu reprezentacije U-18 Bosne i Hercegovine na što smo posebno ponosni.

Edin Atić porijeklom je iz Donjeg Vakufa i svoje prve košarkaške početke imao je u KK Promo Donji Vakuf, trenutno živi u Sarajevu, gdje svoje košarkaško znanje i iskustvo usavršava u OKK Spars.

aticev-dres-dok-je-nastupao-za-kk-promo-d-vakuf

Juniorska selekcija naše zemlje u košarci napravila je sjajan rezultat na Evropskom prvenstvu A divizije, nakon što je  pobjedom nad Italijom plasirala se u četvrtfinale ovog takmičenja, a najbolji pojedinac u velikoj pobjedi BiH nad Italijom bio je upravo Edin Atić s postignutih 24 poena, uz 17 skokova i 5 asistencija.

"Edin Atić je naš sugrađanin, dijete Donjeg Vakufa, i na ovakve uspjehe ovog mladog momka moramo biti svi ponosni.

Žalosti nas činjenica da pojedini portali i mediji svojataju i iskrivljuju činjenice o porijeklu i prvim košarkaškim koracima ovog mladog Donjovakufljanina. Nadam se da će Atić nastaviti nizati uspjehe, te da ćemo na predstojećem Eurobasketu Atića gledati na malim ekranima u dresu A-selekcije - istakao je sekretar SBB-a D.Vakuf Naser Rujanac.