REGION

BIVŠI MENADŽER SE OSVETIO LUTRIJI Istraga o loto skandalu se nastavlja

Članovi komisije, voditeljica i tehnička lica prošli poligrafsko ispitivanje

(Am. K.)

31.7.2015

Svi članovi komisije, voditeljica i tehnička lica zadužena za ispisivanje izvučenih loto brojeva na ekranu prošli su poligrafsko ispitivanje policije, prenosi list “Alo”.

 Postoji sumnja da je bivši menadžer u “Lutriji Srbije” namjerno prouzrokovao skandal jer je njemu prelazak na srbijanski softver sa hrvatskog nanio veliki finansijski gubitak.

- Hrvatska firma čiji softver je dosad korišten zarađivala je od tog posla basnoslovne sume, jer samo održavanje softvera na godišnjem nivou košta oko 110.000 eura. Kada se na to dodaju intervencije i popravke servera, ta cifra se pvećava i do nekoliko puta – prenosi Alo izjavu izvora.

On dodaje da je prava sramota što “Lutrija Srbije” nije ranije napravila svoj softver koji je vrlo jednostavan.

Ovaj direkor je nedavno prešao u jednu konkurentsku firmu koja posluje na teritoriji Srbije. Postoje indicije da upravo on učestvovao u namještanju kako bi se diskreditovala “Lutrija Srbije”, a sumnja se da su njegovi odnosi sa hrvatskim partnerom prevazilazili okvire poslovne korektnosti. Za mjesec u upotrebu je trebao da uđe softver Vojnotehničkog instituta.

Policijsko vještačenje pokazalo je i da je jedna kuglica u loto bubnju bila oštećena, piše “Blic”.

Policiji je sada prioritet da utvrdi kako je i kada došlo do oštećenja i da li je to uticalo na regularnost izvlačenja.

Podsjećamo, prvo su izvučena tri broja regularno, a zatim i četvrti broj – 27. Ipak, na ekranu se pojavio broj 21, a zatim i ispravna cifra – 27. Naredni broj koji je izvučen bio je onaj koji je već stajao na ekranu – 21.