REGION

JEZIVI DETALJI UBISTVA U ISTRI Sezonski konobar dva puta ubo kolegu, sakrio nož pa se vratio na mjesto zločina

U novigradskoj ulici Murve

Autor:(Am.K.)

31.7.2015

Sezonski konobar Ante Memić (23) iz Ivanjske kraj Bjelovara u srijedu je s dva uboda nožem ubio Požežanina Marija Šarčevića (28) u novigradskoj ulici Murve, a po ruci je porezao Šarčevićeva prijatelja Koprivničanca Ivana Ferenčića (20).

Ubica je imao gotovo dva promila alkohola u krvi i odlučio se na okršaj kuhinjskim nožem jer noževima, kako sam tvrdi na vlastitom Facebook profilu, “završavaju današnja kriva prijateljstva”

Sudac istrage Županijskog suda u Puli odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke.

Nekoliko sati prije ubojstva, Šarčević i Ferenčić proveli su večer u klubu Element. Po izlasku na ulici oko pet sati ujutro sreli su Memića, bivšeg kolegu iz Lagune Novigrad. 

Nedugo zatim, žestoko su se posvađali i potukli. Mario je pao na tlo i udario glavom o beton, a Memić je otrčao kući te se ubrzo vratio s kuhinjskim nožem kojim je ubo Marija u prsa i u rame. Porezao je i Ivana i pobjegao u stan, oprao nož te ga sakrio u frižider, a zatim se vratio na mjesto zločina gdje su ljekari Hitne pružali pomoć izbodenom Šarčeviću.

Memićevi bližnji ostali su šokirani njegovim hapšenjem, posebice župnik iz njegova rodnog mjesta s obzirom na to da je Ante želio postati svećenik. Za stručnjake on ima sadističku crtu.

O pokojnom mladiću svi imaju riječi hvale. Bio je omiljen u društvu i planirao je ove godine osnovati porodicu.