NOGOMET

ZADOVOLJAN DRUGIM POLUVREMENOM "Da smo onako nastavili, mogli smo i pobijediti"

Željo može pobijediti na Koševu

A.U. /M. M.

30.7.2015

Trener Željezničara Milomir Odović kazao je kako ga je igra njegove ekipe u drugom poluvremenu iznenadila. 

- Nisam bio zadovoljan igrom u prvom poluvremenu, a bio sam iznenađen u drugom. Da su tako nastavili, mogli smo i pobijediti – rekao je Odović nakon utakmice.

Kazao je da je Željo ostvario dobar rezultat pred revanš na Koševu. 

- Nevjerovatno je da smo onako slabo ušli u utakmicu. Nevjerovatno veliki broj izgubljenih lopti, spori konfuzni, tako da je Standard u prvom poluvremenu izgledao moćno i prava je sreća da je bilo samo 2:0. Na poluvremenu smo se malo sanirali i dogovorili da igramo bolje i to smo i uradili. Znali smo da se ne smijemo braniti te smo u drugom poluvremenu bili bolji protivnik za jednu šansu. Smatram da smo ostvarili dobar rezulat pred revanš na Koševu - rekao je Odović.

dsc0756

Foto: M. Malešak

Šef struke "Plavih" pohvalio je i navijače koji su proputovali više od 1.500 kilometara kako bi podržali svoj klub. 

– Navijači su najbolji dio Želje ja to uvijek kažem. Hvala im za podršku i smatram da će ih ovaj rezultat privući u velikom broju na Koševo kako bi ostvarili pobjedu i izbacili ekipu kakva je Standard iz Liegea.

Muslin: Oba poluvremena su bila loša

Trener Standarda Slavoljub Muslin kazao je da je njegova ekipa odigrala loše oba poluvremena. 

- Naročito ako govorimo o drugom poluvremenu kada sam se bojao da ne primimo više od jednog gola. Bit će nam jako teško igrati u Sarajevu u onakvoj atmosferi - rekao je Muslin.