BIH

ZBOG DUGOVANJA Obustava pružanja poštanskih usluga institucijama ZDK

JP BH Pošta obavijestila Kanton

Autor:D. Pa.

30.7.2015

Centar pošta Zenica obustavio je pružanje usluga na kredit - odgođeno plaćanje budžetskim korisnicima usluga na području Zeničko-dobojskog kantona, o čemu su blagovremenom obavijestili Kanton. Tako su korisnici 27. jula usluge mogli koristiti isključivo uz plaćanje prilikom nastale obaveze, a sve zbog dugovanja prema JP BH Pošta.

U svom obavještenju su pojasnili:

"U skladu sa članom 4. Pravilnika o fakturisanju, evidentiranju i naplati potraživanja potrebno je da obustavite pružanje poštanskih usluga na kredit budžetskim korisnicima od ponedjeljka, 27. jula. Pružanje istih bit će nastavljeno samo uz istovremeno plaćanje obavljene usluge".

Kako je za "Avazov" portal pojasnio direktor Službe za marketing JP BH Pošta Mugdim Mandžuka, razlog obustave pružanja usluga na kredit je postojanje zaostalog duga iz proteklog perioda i to 2013. godina, pozitivnih propisa o načinu fakturisanja i izmirenju obaveza prema "JP BH Pošta", kao i Zaključcima Uprave Društva i Nadzornog odbora

- Dan nakon obustavljanja navedene usluge, 28. jula, u jutarnjim satima uz dogovor sa ministrom finansija ZDK nastavili smo pružati usluge i na odgođeno plaćanje, jer je dio spornog duga u dobrom dijelu uplaćen - rekao nam je u pismenom odgovoru Mandžuka.