BIH

HILJADE DEMONSTRANATA PROTIV ZAKONA Dome naroda, narod ti je gladan

Ispred zgrade Parlamenta FBiH

Mi. K.

30.7.2015

Radnici i predstavnici SSSBiH nezadovoljni novim Prijedlogom zakona o radu okupili su se danas pred zgradom Vlade FBiH kako bi spriječili njegovo usvajanje te poručili valstima da neće dozvoliti da se umanje prava radnika.

Na skupu se mogu vidjeti različiti natpisi kojima se ukazuje na pogubnost novog zakona po radnike, a među njima je svakako i poruka "Zakon od radu pročitao sam od A do IŠ".

Negodovanje zbog činjenice da se nepovoljno zakonsko rješenje po radnike našlo pred parlamentarcima demonstranti pokazuju i parolama "Ko radi, umrijet će od gladi", "Dome naroda, narod ti je gladan", "Naše bolesno društvo ima bolesne vođe"...

transprent-12

Također, neki od transparenata su direktno upućeni onima koji ovaj zakon zagovaraju: "Ko su dva papka koji će danas sahraniti radnička prava", "Bolje grob nego rob", "Lopovi, lopovi, ori se Sarajevo".

Na proteste pred Federalnim parlamentom, kako javlja reporterka "Avazovog" portala sve je više nezadovoljnih radnika i građana koji su odlučni da se ovoj vlasti stane u kraj.

Veliki broj radnika koji su došli iz drugih krajeva naše zemlje bili su zaustavljeni na ulazu u Sarajevo ali to ih nije spriječilo da dođu pred zgradu parlamenta FBiH, gdje će čekati kraj sjednice Doma naroda, a ukoliko se prijedlog zakona o radu usvoji, spremni su na proteste daleko većih razmjera.