NOGOMET

U Travnik stiže 220 djevojčica iz četiri zemlje regiona

Danska škola nogometa

S. P.

30.7.2015

U Travniku će se od 24. do 28. augusta održati deseta po redu "Otvoreno zabavna Danska škola nogometa za djevojčice“ koju uspješno organizira Sportski savez SBK/KSB.

O pripremama za jubilarnu desetu školu nogometa na pres konferenciji govorili su Amela Trbović sekretar i Drago Suban predsjednik SS SBK/KSB, te jedan od trenera škole Dževad Dedić. Očekuje se dolazak 220 djevojčica iz Novog Travnika, Donjeg i Gornjeg Vakufa, Travnika, te Hrvatske, Srbije i Slovenije sa kojima će raditi dvanaest edukovanih trenera.

- Po prvi put ove godine dolaze i djevojčice izvan BiH, koje će biti smještene u sportskom kompleksu u Nević polju. Već iduće godine očekujemo dolazak i djevojčica iz Švedske i Austrije, jer se za našu školu pročulo širom Evrope. Sama škola nogometa će se održavati na stadionu garnizona u Travniku, a za djevojčice će biti upriličeni izleti u kulturno-istorijske znamenitosti širom Srednjobosanskog kantona. Škola završava zajedničkim izletom i druženjem na Vlašiću. , istakao je Suban.