CRNA HRONIKA

U sarajevskom naselju Alipašino Polje gorio restoran "Alma"

Radnica zaboravila ugasiti roštilj

A. Ka.

29.7.2015

U požaru koji je izbio danas oko 17 sati u restoranu "Alma", koji se nalazi u ulici Halilovići u sarajevskom naselju Alipašino Polje, nije bilo povrijeđenih osoba, dok je nastupila materijalna šteta, potvrđeno je za "Dnevni avaz" iz Dežurnog operativnog centra Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo (PVB KS).

- Dojavu o požaru dobili smo u 17.09 sati. Na teren su upućena tri vatrogasna vozila sa deset vatrogasaca. Požar je brzo stavljen pod kontrolu i, na koncu, uspješno je lokaliziran. Ekipe su još neko vrijeme ostale na mjestu događaja, jer su raščišćavale teren – kazali su nam iz Dežurnog operativnog centra PVB KS.

Prema nezvaničnim informacijama, radnica restorana zaboravila je ugasiti roštilj pa je izbio požar, koji se proširio na krovnu konstrukciju. Ipak, tačan uzrok požara bit će poznat nakon potrebnih vještačenja.

Inače, kako nam je potvrđeno iz Dežurnog operativnog centra PVB KS, vatrogasci su jučer oko 8.20 sati imali manju intervenciju i u čevabdžinici “Mrkva” na Bulevaru branilaca Dobrinje u istoimenom sarajevskom naselju, gdje je, također, gorio roštilj. Srećom, ni u ovom slučaju nije bilo povrijeđenih osoba.