BIH

Goraždani se oprostili od mlade nastavnice njemačkog jezika Sabine Kovač

Suze, bol, nevjerica, cvijeće i fatihe zbog prerano ugašenog života

Autor:Al. B.

29.7.2015

U šoku, s bolom, suzama, cvijećem i fatihama, Goraždani su ispratili svoju 24-godišnju sugrađanku Sabinu Kovač, nastavnicu njemačkog jezika. Djevojka koja će ostati upamćena po dobroti i ljepoti nekoliko mjeseci imala je povišenu temperaturu, bolovala tiho, a njena iznenadna smrt skamenila je one koji su je poznavali. Bol s porodicom na stotine Goraždana podijelilo je na posljednjem ispraćaju ispred Sinanbegove džamije, a mladi Goražda spontano su se okupili na mostu Alije Izetbegovića, gdje su na svoj način, cvijećem, fatihom i stihovima ispratili prijateljicu koja ih je napustila u najboljim godinama života.

- Zvanično ne znamo šta je uzrok smrti. A emocije, tuga i bol koju osjećamo, ne mogu se riječima opisati - kazao nam je Sabinin mladić, Edin Aganović.

Samo dva mjeseca i 10 dana trajala je njihova veza, iako se poznaju od ranog djetinjstva. Sabina je bila djevojčica, Edin je čekao da odraste, a potom i da završi studij. Podmukla bolest prekinula je njihovu ljubav, planove i želje ostavila neispunjenim.

- Na neki način uvijek sam pazio da je neko ne "ukrade" iz mog komšiluka, jer htio sam da uberem taj najljepši cvijet koji je rastao tu pored mene. Uvijek sam gajio simpatije prema njoj, a znam, od njenih prijateljica sam saznao, da je i ona prema meni. Odlučili smo se da uđemo u vezu prije nekih 2 mjeseca i 10 dana, ali na žalost sve je kratko trajalo. Bila je predivna osoba, osoba koja se rijetko rađa na ovom svijetu i njen ispraćaj, njena dženaza je i pokazala, kao i ovaj skup koji su organizovali mladi Goražda. Hvala im na tome. Uvijek će ostati u našim srcima, u mom srcu, gdje je ostavila svoj vječni trag - kaže shrvan bolom, Edin Aganović.