SPORT

Andy Roddick vraća se na teniski teren

Na turniru u Atlanti

Onasa

29.7.2015

Bivši prvi teniser svijeta Andy Roddick vratiće se na teniski teren nakon tri godine pauze i na turniru u Atlanti u dublu nastupiti sa Amerikancem Mardyem Fishom, prenosi Sport klub.

Roddick će se na teren vratiti na turniru na kojem je osvojio prvu i posljednju profesionalnu titulu, a igraće sa svojim dobrim prijateljom koji će se, nakon svih problema, od tenisa oprostiti nakon ovogišnjeg US Opena.

Zapamćen kao veliki šaljivđija svjetskog tenisa, Roddick je i ovog puta iskoristio priliku da se našali.

"Osjećam se kao tip koji je prestar da još jednom dođe na maturski ples", našalio se on i dodao da je uvijek volio igrati na turniru u Atlanti

Istakao je da je igranje sa Fishom, koji je blizu penzije, za njega poseban izazov.

"Sve kockice su se sklopile i želimo da od ovoga napravimo dobru uspomenu. Veoma sam sretan što se Mardiju pružila ovakva prilika. Bilo je jako teško gledati kroz šta prolazi, a da ga malo ljudi razumije. Sretan sam što je uspio da ljudima priča o svojim problemima", kazao je Andy.

Inače, Fish se na teniski teren vratio prošle godine i to nakon 19 mjeseci pauze u kojima se borio za vlastiti život.

Imao je velikih srčanih problema i, kako je kazao, nije vjerovao da će preživjeti.

"On je nova osoba od kada je dobio sina. Još uvijek može da igra i sada kada je kraj njegove karijere blizu, ako mogu da mu pomognem da uživa, veoma rado ću biti tu za njega. Nas dvojica imamo dugu istoriju", kazao je Andy Roddick koji je u karijeri osvojio jedan Grand Slam i to na US Openu.

Tri puta je igrao finale Wimbledona i svaki put je gubio od Rogera Federera.

Najbliži trofeju na najznačajnijem teniskom turniru bio je 2009. godine kada je od Rogera izgubio 3:2, u posljednjem setu 16:14.

U penziju ga je poslao Juan Martin Del Potro 2012. godine, kada ga je pobjedio u trećem kolu US Opena.

Ostaće upamćen po svojim sjajnim servisima kojih su se plašili svi njegovi protivnici.