BIH

Obespravljeni radnici u Tuzli održali miting: Stop vlastima koji naočigled svih razaraju državu

Sindikat solidarnosti Tuzlanskog kantona održao proteste

M. Ahmedić

29.7.2015

Sindikat solidarnosti Tuzlanskog kantona, čiji su članovi obespravljeni radnici propalih firmi sa ovog kantona, danas su nakon redovnih protesta ispred Suda i Tužilaštva TK, uputili se prema Trgu slobode i održali miting protiv aktuelne vlasti, jednoumlja, diktature, samovolje pojedinaca, kriminala, nepotizma i korupcije koji razaraju državu.

Pozvali su sve građane koji su obespravljeni i osiromašeni da im se, umjesto lajkanja na društvenim mrežama, pridruže kako bi zajednički iskazali nezadovoljstvo, međutim, odziv je bio nezadovoljavajući.

- Vrijeme je da kažemo stop vlastima koji naočigled svih razaraju ovu državu. Ovaj miting je protiv aktuelne vlasti, jednoumlja, diktature, samovolje pojedinaca, kriminala, nepotizma i korupcije, odnosno Vlade TK, kao i podrška Alenu Gadži, bivšem ministru MUP TK. Gdje su ti građani da se udruže s nama zašto nisu izašli, jako je mali broj danas ovdje. Čega se plaše i ko im je utjerao strah u kosti, diktatori - kazao je Enes Tanović, član Sindikata solidarnosti TK.

Obespravljeni radnici su istakli da su sva privredna društva uništena, te da su, tvrde, ostali bez tvornica koje su nekada bile giganti i ponos Tuzle.

- Vlasti u ovoj državi su sve uništili i dalje uništavaju ovo malo što je ostalo. Građani BiH postali su njihovi robovi i rade s njih šta hoće i kako hoće. Ljudi, nemojte više ćutiti, ćutimo više od 20 godina, vrijeme je da ustanemo i kažemo Stop diktaturi, kriminalu i korupciji. Zaustavimo pojedince koji nas godinama ubijaju uzimajući nam hljeb ispred ruku, uništavajući sva privredna društva od čega smo živjeli - kazao je na mitingu Sakib Kopić, predsjednik Sindikata solidarnosti.